* ההנחיות כתובות בלשון זכר אך מתאימות לנשים וגברים כאחד
ההכנות לצינתור
הרופא המטפל יתן לך הנחיות מדויקות כיצד להתכונן להליך. בדרך כלל יורו לך לצום כמה שעות לפני הניתוח. יתכן ותתבקש לקחת טבלית אספירין או תרופות אחרות עם מעט מים לפני ההליך כדי למנוע הווצרות קרישי דם.
הליך השתלת סטנט (החדרת תומכן)
הליך הצינתור יבוצע בחדר מיוחד בבית חולים – חדר הצינתורים .במשך ההליך תהיה ער ותתבקש לא לזוז. תוכל לדבר עם הרופא והצוות הרפואי במשך הניתוח. הרופא יגיע לעורק הלב באמצעות כלי דם במפשעה, פרק היד או הזרוע. האזור ינוקה ויגולח. כדי להרדים את מקום ההשתלה, תינתן לך זריקת הרדמה מקומית. לעיתים תקבל מעט חומר טישטוש.הרגעה בעירוי לוריד. הרופא יבצע חתך קטן במקום אליו יוכנס הקתתר.
לא תרגיש כל אי-נוחות במשך ההליך, אף שהיו מקרים בהם חולים חוו כאבים חזה. תגובה זו הינה נורמלית ותיעלם כאשר התומכן יונח במקומו.
לקיחת התרופות נוגדות טסיות (נוגדי קרישה)
לקיחת התרופה נוגדת טסיות (נוגדות קרישה) לאחר החדרת התומכן מקטינה את הסיכון להיווצרות קרישי דם. התרופות ינתנו לך לפני ואחרי ביצוע ההליך. תרופות נוגדת קרישה כאספירין, ותרופות אחרות הן השכיחות ביותר, ועוזרות למנוע הווצרות קריש דם (תרומבוזיס) שעלול לחסום את פנים התומכן.
הקרדיולוג או האחות יורו לך ליטול מנה יומית של אספירין ותרופות נוגדות קרישה אחרות, הם גם יורו לך לגבי משך הזמן שבו עליך להמשיך ליטול את התרופות נוגדות הטסיות (קרישה) שלך. חשוב ביותר כי תיטול את התרופות בדיוק בהתאם להוראות המינון. אל תפסיק ליטול את התרופות אלא בהוראת הרופא שביצע את ההליך.
כדי שתזכור ליטול את התרופות, קח אותן באותה שעה כל יום, והנח אותן במקום בו תוכל לראות אותן כחדר האמבטיה או משטח השיש במטבח.
חזרה לחיי היום יום לאחר הצינתור
ההחלמה מהטיפול מהירה מאד בדרך כלל. עם זאת, אסור לך להתאמץ יתר על המידה ועליך להימנע מהרמת חפצים כבדים לפחות למשך מספר ימים. המידה ובוצע צינתור "מהיד" ניתן באופן עקרוני לחזור לפעילות מלאה תוך יום יומיים..
שאל את הרופא המטפל בקשר לחזרה לפעילויות יומיומית וחזרה לעבודה. אם אתה חווה אלו סיפטומים של מחלת הלב צור מייד קשר עם הרופא.
לאחר ההליך הרופא ימליץ על דרכים לטפל המחלת הלב שלך ולמנוע את הסיכון שבחזרת התסמינים. בריאות ליבך תלויה במילוי המלצות הרופא.
להלן מספר עצות מועילות שיוכלו לסייע לך:
* טול בקביעות את התרופות נוגדות טסיות (נוגדות הקרישה) עקוב בקפדנות אחר הוראות הקרדיולוג או האחות.
* התייעץ עם הרופא בצורה סדירה חשוב לרופא לעקוב אחר מצב מחלת הלב שלך.
* אם אתה סובל מעודף משקל, השתדל לרזות. ירידה של 2.5 עד 5 ק"ג יכולה לסייע באופן משמעותי להפחתת הסיכון למחלת לב.
* אכול מזונות בריאים. כגון: פירות, ירקות ובשר רזה.
* הפוך את הפעילות הגופנית לחלק משגרת חייך. התייעץ עם הרופא לגבי הפעילות המתאימה לניטור מחלת הלב שלך.
* הפסק לעשן. ישנן קבוצות תמיכה ואף טיפול תרופתי שיכולים לעזור לך בכך.
* בקש מבני משפחה וחברים לתמוך בך. התעמלות עם חבר או בישול ארוחות בריאות עם בן הזוג יעזרו לך להמשיך.
**התמונות מחברת ABBOTT